Logo_bujin1

Ekte selvforsvar – Dynamisk tradisjon – Endeløs utvikling

Bujinkan Dojo Norway

FAQ - Spørsmål vi ofte får om hva vi driver med og hvordan vi trener

Kontakt oss »
Kontakt

Spørsmål og svar

Q: Ninjutsu ja. Er ikke det den med mest slag og spark og sånn?
A. Om du ikke allerede har lest om treningen her, kan man veldig enkelt si at vi holder på med den kampsporten med slag og spark og sånn. I tillegg har vi det man på norsk gjerne kaller bryting, med mye til felles med både Judo og Jujutsu, samt at vi ser litt på våpen, strategi, flere motstandere osv. osv. Kort sagt har vi med "alt som funker på gata", selv om det er en snever måte å beskrive arten på.

Q: Ser at dere veksler mellom "Ninjutsu", "Ninja", "Bujin-ett-eller-annet" osv. Hva er greia?
A: Det offisielle navnet på kampkunsten vi driver med er Bujinkan Budo Taijutsu, som består av hele 9 forskjellige kampkunster (trodde du "mixed martial arts" var et nytt påfunn kanskje?). Tre av disse kampkunstene, eller skolene, er ninjutsu-skoler og en person som driver med ninjutsu kalles en "ninja"

Q: Så dere sier at dere er ninjaer selv om bare en tredjedel av det dere holder på med er ninjutsu?
A: Vi kaller ikke oss selv for Ninjaer i noen seriøs sammenheng, men prinsippene fra Ninjutsu går igjen i alt vi holder på med - også om det vi øver på en gitt dag strengt tatt stammer fra en av de andre 6 stilartene.

Q: Jeg klarer ikke gå i spagaten, så det er ikke vits at jeg begynner.
A: Det der var ikke et spørsmål. Men, uansett: Passiv fleksibilitet er ikke et krav i det vi holder på med (i den grad det har noe for seg ellers), og vi trener ikke på sånne høye spark osv som du kanskje ser for deg. Den aktive mobiliteten kommer til å forbedre seg gjennom treningen, hvilket betyr at du gradvis blir mer smidig og får bedre kontroll på din egen kropp. Er du "myk" nok til å knytte dine egne skolisser, klarer du også trening hos oss - på alle nivå.

Q: Hva med styrken da?
A: Styrke er aldri en ulempe, men mye av poenget i denne "kampsporten" er at man ikke skal være avhengig av å være sterkere enn en eventuell motstander. Det har blitt en klisjé at man skal bruke motstanderens kraft/styrke/energi mot ham selv, men det ligger noe i det.

Q: Kan jenter trene?
A: Ja, vi vil faktisk gå så langt som å si at dette er noe jenter BØR trene! Som nevnt ovenfor kreves det ingen rå styrke, som gjerne ansees som maskuline trekk, i det vi holder på med. Faktisk hadde ninjaklanene i det føydale Japan også kvinnelige agenter, kalt "kunoichi". I dag trener kvinner og menn sammen, og i vår klubb ønsker vi alle modne og lovlydige mennesker velkommen - uavhengig av kjønn, størrelse, opphav, religion eller hva det enn måtte være

Q: Driver dere "fullkontakt"?
A: Ja og nei. Vi "sparrer" ikke i tradisjonell forstand, og vi har ingen konkurranser. Når vi øver blir alt gjort sakte og kontrollert, men så realistisk som mulig uten at noen blir skadet. Et par blåmerker kan forekomme en sjelden gang, men vi vil jo helst at du er i stand til å komme tilbake til neste trening også.

Andre klubber

We have created the Bujinkan dōjō in memory of Takamatsu sensei, and there must be unity amongst its members. No one is above the others, no one is the head of the Bujinkan, we are all at the same level. When people are competing, peace cannot be achieved” -Hatsumi Masaaki

Om du er så uheldig at du ikke bor i Stavanger-regionen, er det fullt mulig å trene Bujinkan Budo Taijutsu ellers i landet:


Bergen - Du er på rett side! Klikk her

Ålesund/Sunnmøre: Kontakt oss for info

Oslo/Trondheim/Drammen - www.budoskolen.no

Elverum - Facebook: "Bujinkan Norge"

Sørreisa/Bardufoss - Facebook: "Gøran Grønvold"

Sandnes - www.sandnesninjutsu.no

Harstad:  "Bujinkan Rakunin Dojo"

Har vi glemt klubben din? Si ifra!