Logo_bujin1

Ekte selvforsvar – Dynamisk tradisjon – Endeløs utvikling

"You should not be off your guard although the opponent seems weak. This strategy fits best when you encounter kunoichi ninpo." -Hatsumi Masaaki

Våpen og redskaper i Bujinkan Budo Taijutsu

Ofte stilte spørsmål »
Praktisk info

Strategi - Seier i kamp, uten å kjempe

Suksess i kampsport-turneringer eller i en selvforsvarssituasjon handler ikke kun om bruken av våpen eller redskaper. Det handler også om å kunne bruke dem til din fordel. Strategisk og analytisk tenking vil gjøre deg bevisst på dine omgivelser, og det vil kunne avvæpne en høyrisikosituasjon før den i det hele tatt starter. I Bujinkan Dojo Norway/Stavanger Ninjutsuklubb trener vi ikke bare kroppen, men også mentalitet for overlevelse.

Ninjutsu har en rik historie som går over 1000år, etter hvert som den har passert fra generasjon til generasjon er litt lagt til, og litt blitt tilpasset nye tider. Til tross for å være så gammel, er den mer levende og relevant enn noensinne. Alle ni skolene har en ting til felles: overlevelse. Gjennom disiplin og utholdenhet har Ninjutsuens tankesett også overlevd.  Dette er en mentalitet som har overlevelse som sin kjerne. Det handler om å «vinne», uansett hvilke midler eller «skitne triks» man må ta i bruk.  
P1020411
Ninja, også kjent som «Shinobi no Mono» var det føydale Japan sine spesialstyrker. Utenom kravet om å kunne vinne i kamp var også behovet for spionasje og å avsløre en eventuell fiendes svakheter.  Aktiviteter som spionasje, rekognosering og sabotasje krever at man ser «det store bildet» i en situasjon, at man kan forutse konsekvenser av handling og at man kan bruke sine omgivelser til sin fordel.  Dette drar vi som praktiserer Ninjutsu stor nytte av.
Ninja%2006%20015
Eksempel på dette kan være ved et utested hvor du møter på ei bråkebøtte som er konfliktsøkende. For å unngå konflikt med denne personen så bør du gjerne være bevisst på hvor denne personen er i forhold til deg, og hva eventuelt denne personen kan gjøre. Har personen skjult våpen? Bør vaktene tilkalles? Er det kun en misforståelse? Vil personen kunne påføre andre skade?  Alle disse spørsmålene kan være vanskelige å besvare uten trening og erfaring. Men denne innsikten får du trygt igjennom kampsport- og selvforsvarstrening. Når man da kan velge mellom å ha en hyggelig kveld ved å unngå denne personen eller være uoppmerksom å ende opp i slosskamp og de konsekvenser det medfører, vil man forhåpentligvis velge det mer fredelige av de to. Ved å ta det fredelige valget har du besluttet å vinne en kamp uten å kjempe.
 
640px-Hokusai_sketches_-_hokusai_manga_vol6